how to open multiple ports

Post Reply
mtajkov
Posts: 100
Joined: Sun Mar 08, 2009 4:33 pm

how to open multiple ports

Post by mtajkov »

how to open multiple ports simultaneously?

if I try:

nCom1 := OpenComm( "COM1", 1024 , 128)
nCom2 := OpenComm( "COM2", 1024 , 128)

then

nCom1=1
nCom2=1
User avatar
Robert Frank
Posts: 95
Joined: Fri Nov 23, 2007 4:43 am
Location: Gdynia-Poland
Contact:

Re: how to open multiple ports

Post by Robert Frank »

OpenPort() return handle of port

try:

COM_OPEN(1)
COM_OPEN(2)

Be sure that you have both of com ports installed in operating system






Function COM_OPEN(xPORT)
Local pNAME
Local nError,cDCB
Local xRESZTA:=.T.
Do Case
Case xPORT=1
pNAME:="COM1"
Case xPORT=2
pNAME:="COM2"
Case xPORT=3
pNAME:="COM3"
Case xPORT=4
pNAME:="COM4"
Case xPORT=5
pNAME:="COM5"
Case xPORT=6
pNAME:="COM6"
Case xPORT=7
pNAME:="COM7"
Case xPORT=8
pNAME:="COM8"
Case xPORT=9
pNAME:="COM9"
EndCase

hPORT:= OpenComm( pNAME, 2048, 2048 )
If ! BuildCommDcb( pNAME+cSPEED, @cDcb )
nError = GetCommError( hPORT )
MsgInfo( "BuildCommDcb Error: " + Str( nError ) )
xRESZTA:=.F.
EndIf
If ! SetCommState( hPORT, cDcb )
nError = GetCommError( hPORT )
MsgInfo( "SetCommState Error: " + Str( nError ) )
xRESZTA:=.F.
EndIf
If xRESZTA
oWND:oMSGBAR:cMSGDEF:=PNAME+" : Opened"
oWND:oMSGBAR:Refresh(.T.)
Else
oWND:oMSGBAR:cMSGDEF:=PNAME+" : Error"
oWND:oMSGBAR:Refresh(.T.)
EndIf
Return xRESZTA
Robert Frank
mtajkov
Posts: 100
Joined: Sun Mar 08, 2009 4:33 pm

Re: how to open multiple ports

Post by mtajkov »

The problem is that nCom1 and nCom2 have the same value. It is necessary that this value is different.
User avatar
Robert Frank
Posts: 95
Joined: Fri Nov 23, 2007 4:43 am
Location: Gdynia-Poland
Contact:

Re: how to open multiple ports

Post by Robert Frank »

Try to use my example and check what BuildCommDcb and GetCommError will say.
Robert Frank
mtajkov
Posts: 100
Joined: Sun Mar 08, 2009 4:33 pm

Re: how to open multiple ports

Post by mtajkov »

definite problem is that it functions opncomm (.....) always returns the value 1. Why!? I do not know! I use FWH6.12
User avatar
Enrico Maria Giordano
Posts: 7355
Joined: Thu Oct 06, 2005 8:17 pm
Location: Roma - Italia
Contact:

Re: how to open multiple ports

Post by Enrico Maria Giordano »

mtajkov wrote:I use FWH6.12
Sorry but this is a way older FHW release. I don't think Fivetech is able to support it.

EMG
Post Reply