ERROR RUNTIME

Post Reply
User avatar
patili
Posts: 98
Joined: Mon Jan 23, 2006 9:34 am
Location: LE CREUSOT FRANCE

ERROR RUNTIME

Post by patili »

Hi everybody
i have a strange error in my app:
when i run a function first from main window it didn't work
I have this error

Application
===========
Path and name: D:\FIVE\TITUS.EXE
Size: 1,056,768 bytes
Max files handles permited: ( SetHandleCount() ) 255
Error ocurred at: 22/11/06, 12:49:29
Error description: Error BASE/1081 Argument error: +
Args:
[ 1] = C Resource:
[ 2] = N Resource:

Stack Calls
===========
Called from CREATEDLGE(0)
Called from TDIALOG:ACTIVATE(0)
Called from PAYE(283)
Called from (b)SALAIRE(15)
Called from TBUTTON:CLICK(0)
Called from TBUTTON:HANDLEEVEN(0)
Called from SENDMESSAG(0)
Called from TDIALOG:COMMAND(0)
Called from TDIALOG:HANDLEEVEN(0)
Called from DIALOGBOX(0)
Called from TDIALOG:ACTIVATE(0)
Called from SALAIRE(21)
Called from (b)BARRE(474)
Called from TBTNBMP:CLICK(0)
Called from TBTNBMP:LBUTTONUP(0)
Called from TBTNBMP:HANDLEEVEN(0)
Called from WINRUN(0)
Called from TWINDOW:ACTIVATE(0)
Called from PRINCIPALE(310)





The dialog 27 seems to not work

function paye(tabt)

local sa,l1

define dialog pa name 27 of f1 title "LISTE DES FICHES DE PAYE"


redefine listbox l1 id 101 of pa

redefine button id 102 of pa
redefine button id 103 of pa
redefine button id 104 of pa action pa:end()


activate dialog pa center


return nil




It is a very simple dialog

When i run this function after any other function even if it use the dialog n°27 It work very well

I don't understand the error (caracter and numeric in the createdlg())
Any idea?
User avatar
patili
Posts: 98
Joined: Mon Jan 23, 2006 9:34 am
Location: LE CREUSOT FRANCE

Post by patili »

I didn't work (with "27" )
I have the runtime error

Error description: Error FiveWin/3 Cannot create Dialog Box:
Resource: 27


And what i don't understand is why it don't work when i call it first and work fine when i call it after any other function????
User avatar
Antonio Linares
Site Admin
Posts: 37481
Joined: Thu Oct 06, 2005 5:47 pm
Location: Spain
Contact:

Post by Antonio Linares »

Please post the resource code for that dialog, thanks

Is it a browse what you have in the dialogbox resource ?
regards, saludos

Antonio Linares
www.fivetechsoft.com
User avatar
patili
Posts: 98
Joined: Mon Jan 23, 2006 9:34 am
Location: LE CREUSOT FRANCE

Post by patili »

27 DIALOG 0, 0, 530, 315
STYLE DS_MODALFRAME | DS_3DLOOK | DS_CONTEXTHELP | WS_POPUP | WS_VISIBLE | WS_CAPTION | WS_THICKFRAME
FONT 8, "MS Sans Serif"
{
CONTROL "", 101, "TWBROWSE", 0 | WS_CHILD | WS_VSCROLL | WS_HSCROLL | WS_BORDER | WS_VISIBLE, 10, 20, 510, 260
CONTROL "", 102, "button", BS_PUSHBUTTON | BS_CENTER | WS_CHILD | WS_VISIBLE, 95, 290, 50, 14
CONTROL "", 103, "button", BS_PUSHBUTTON | BS_CENTER | WS_CHILD | WS_VISIBLE, 240, 290, 50, 14
CONTROL "Quitter", 104, "button", BS_PUSHBUTTON | BS_CENTER | WS_CHILD | WS_VISIBLE | WS_TABSTOP, 385, 290, 50, 14
}



You see it is a very simple dialog from general use
I use it in many functions and it work without problem in the other

I use an rc file which is linked in the *.exe
User avatar
Antonio Linares
Site Admin
Posts: 37481
Joined: Thu Oct 06, 2005 5:47 pm
Location: Spain
Contact:

Post by Antonio Linares »

Patili,

Change this:

redefine listbox l1 id 101 of pa

into:

redefine listbox l1 FIELDS id 101 of pa
regards, saludos

Antonio Linares
www.fivetechsoft.com
User avatar
patili
Posts: 98
Joined: Mon Jan 23, 2006 9:34 am
Location: LE CREUSOT FRANCE

Post by patili »

Yeah
it work very well
So i understand that the error occurs because i have not defined the fields.
In fact it was the first time that i test the dialog before completing it.
Thanks
User avatar
Antonio Linares
Site Admin
Posts: 37481
Joined: Thu Oct 06, 2005 5:47 pm
Location: Spain
Contact:

Post by Antonio Linares »

Patili,

> So i understand that the error occurs because i have not defined the fields.

If you don't use the FIELDS clause then you are building a listbox instead of a browse, and in your RC you have defined a browse.
regards, saludos

Antonio Linares
www.fivetechsoft.com
User avatar
patili
Posts: 98
Joined: Mon Jan 23, 2006 9:34 am
Location: LE CREUSOT FRANCE

Post by patili »

Thanks very clear
Post Reply